Letnja bašta restorana „Le Teniza“

06

Nova sezona u bašti upravo je otvorena

Smeštean u podnožju moderne poslovne zgrade u delu Resavske ka Bulevaru, ova bašta idealno je mesto za miran razgovor i ručaku hladu.

Sav u prozračnim i svetlim tonovima, sa prostranom i tihom baštom kao oazom u odnosu na užurbano gradsko okruženje, Le Teniza (“traka svetlosti”) je zgodan izbor i za dnevni predah i za porodični ili intimni izlazak, ali i za poslovni sastanak ili veće okupljanje raznim povodima.

Meni je relativno kratak, otvaraju ga supe, od kojih smo probali fino kremasti potaž od pečuraka i zaista odlični i osvežavajući, a na ovdašnjim jelovnicima retko prisutan, gaspaćo. Iz seta pasta usledila je efektna i fino pikantna boskaiola sa jedne, odnosno vrlo ukusne taljatele sa rukolom i pršutom sa druge strane.

Utisak fine odmerenosti i prijatnosti u svakom detalju i zalogaju

U mesnom delu ćureći file je pratio odlično balansiran gorgonzola sos, dok je sjajna taljata sa soja sosom, medom, mocarelom i grilovanim povrćem potvrdila harmoničan sklad ukusa u svim jelima koja smo probali. Uključujući i čokoladni mus kao desert, utisak fine odmerenosti i prijatnosti u svakom detalju i zalogaju, ono je čime se ovaj restoran toplo preporučuje.

Link: http://citymagazine.rs/clanak/gastro-le-teniza